L’Escola de la Unió Musical de Catarroja va preparar-se per a les Falles amb activitats molt especials, les de la I Setmana Cultural. Aquesta va començar amb propostes per a músics per nivells i per als xiquets més divertits els dies 12 i 13, però la resta d’iniciatives no va quedar-se enrere.
El dimecres 14 va ser una gran jornada per a “fer Unió”. La primera franja va dividir als assistents segons modalitat o nivell. Així, els alumnes de dolçaina, clarinet i saxo van participar en un taller de canyes impartit pel mestre de clarinet i dolçaina, Juanmi Blanch. Menuts i grans van veure com es fabriquen les canyes i van aprendre quina és la qualitat òptima per a un bon so per a millorar el seu estat.
Alhora, els alumnes de metall van desmuntar i muntar una trompeta i una trompa per a observar els mecanismes interns i saber com netejar cada part. Simó Hervàs, mestre de trompeta de la banda, va explicar diverses tècniques fàcils perquè tothom puga mantindre l’instrument a punt. A més, va indicar quines eren les millors eines i productes segons les peces per a posar-ho en pràctica a casa i allargar les condicions de l’instrument.
També va haver una activitat dirigida als infants d’Iniciació Musical. El mestre de percussió, Miquel Pla, va fer jocs en grup perquè milloraren l’expressió corporal i la rítmica cantant i seguint l’acompanyament del piano. En concret, va aplicar el mètode Dalcroze, que pretén millorar el sentit auditiu i rítmic a través del cos com a instrument musical.
Després d’un xicotet descans, socis, intèrprets i amics van assistir al concert de música de cambra de “Dispari quartet”, un quartet de trombonistes professionals valencians. David Alonso, Constantino Llopis, Vicente Muñoz i Marcos Pinós van tocar des d’obres més clàssiques per a l’instrument fins a bandes sonores de pel·lícules com Star Wars i Pirates of the Caribbean, ambdós amb arranjaments de Muñoz. El punt i final de la seua actuació va ser la interpretació de The Beatles (Ewan Fair) i Demons (del grup Imagine Dragons), on el públic va esclatar en aplaudiments per a aquests joves.
Una vegada acabat, va arribar un dels moments més festius de la Setmana Cultural: el taller de batucada. El Saló d’Actes va omplir-se del so de panderetes, surdos, repeniques, tamborins i agogós tocats per mares, pares, alumnes i mestres. L’activitat, impartida per Miquel Pla, va ser un xicotet contacte molt gaudit pels participants on es van practicar diferents ritmes d’introducció, desenvolupament i fi d’aquest estil brasiler.
Per a acabar la jornada del dimecres, Laura Carrión, mestra de flauta i musicoterapeuta, va convidar als socis a una breu sessió de musicoteràpia. Segons va explicar, es tracta d’un mitjà per a facilitar i promoure la comunicació i l’expressió per a qualsevol persona que ho vullga o necessite. En concret, un total de vint persones de totes les edats van construir i cantar una nova versió d’Eres tú (Mocedades) a partir d’idees, sensacions i sentiments relacionats amb les seues persones més especials.
Si vols col·laborar amb la nostra Societat pots fer-te soci o patrocinador.